Известие

Collapse
No announcement yet.

Не спира !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не спира !!!

На сух път спира горе долу равномерно макар и да не е винаги, обаче пипне ли леко мокър път спира само предна лява гума... всмисал другите спират предполагам, но не със същата сила. Колелото просто блокира и нищо.... движа си се и едвам едвам спирам. Не е от гумите защото ги смених и ефекта е нулев. Обезвъздушени са и апаратите са раздвижени. Някой има ли предложение какво да направя ?

Запецнали апарати? Аз имах подобен проблем със задните апарати, но след едно обслужване и гресиране на водачите (проблема беше във водачите) и работата заспа.

Другия вариант умряла помпа, решението нова спирачна помпа.

Педала как е ? мек или твърд на работещ мотор? Ако е твърд за смяна на серво си.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
    AR 155 2.0 16v SUPER
    Toyota Corolla 2014 S Premium
    Moskvich 2140

Comment

апаратите мисля че са проверени и всичко е наред, помпата има ли начин да се провери дали е заминала ? педала си е нормален

Comment

Първоначално публикувано от Karaqnev Покажи съобщение
        Някой има ли предложение какво да направя ?
        Аз също мисля, че си за помпа. На сухо пак спира само лявото, но поради по-доброто сцепление това не става толкова ясно, а на мокро понеже блокира и се пързаля нещата са по-ясни. Мисля, че ако напомпаш ще хванат и другите колелета, а докато са нещата така, внимавай много и ако трябва, дърпай и ръчна.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

инфо на ЛС
          точка

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
            Мисля, че ако напомпаш ще хванат и другите колелета
            Подкрепям идеята за тестване.

Но нека се пробва на някой полигон! А и не е нужна висока скорост, до 40 КМ/ч , помпане няколко пъти след което едно яко натискане. Ако има разлика в поведението на спиране, значи е от помпата.

И бързо оправи проблема си колега, че без спирачки няма как, a и е много опасно! Не го отлагай!

AR 155 2.0 16v SUPER
            Moskvich 2140

Comment

На сух път спира горе долу равномерно макар и да не е винаги, обаче пипне ли леко мокър път спира само предна лява гума... всмисал другите спират предполагам, но не със същата сила. Колелото просто блокира и нищо.... движа си се и едвам едвам спирам. Не е от гумите защото ги смених и ефекта е нулев. Обезвъздушени са и апаратите са раздвижени. Някой има ли предложение какво да направя ?
              Преди да се затриваш с помпата колега си смени двата спирачни маркуча отпред и ако не се подобри продължавай на пред.
              155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Днес по късно ще ида до стенд в някой пункт за технически прегледи искам да видя показателите и тогава ще преминаваме към действие за да съм сигурен какво правя. Ще поровя из форума за някаква ориентировачна цена на помпа за всеки случай, макар, че ако я взема втора употреба май рискувам, доколкото виждам са им слабо място ?

Comment

Днес по късно ще ида до стенд в някой пункт за технически прегледи искам да видя показателите и тогава ще преминаваме към действие за да съм сигурен какво правя. Ще поровя из форума за някаква ориентировачна цена на помпа за всеки случай, макар, че ако я взема втора употреба май рискувам, доколкото виждам са им слабо място ?
                  чисто нова помпа струва около 60+ лева! Tака, че не си струва втора употреба.

AR 155 2.0 16v SUPER
                  Moskvich 2140

Comment

Слаби места няма . Има износени компоненти - ако помпата е износена, ще я смениш с нова, защото рискуваш живота си и този на други.
                    Иначе споделям че вероятно проблема ще е от спирачни маркучи. Ако незнаеш кога последно са сменяния - смени и 6-те.
                    Отделно колата има ли ABS?
                    Пиши после какво е станало.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

много често това поведение се дължи на скапващ се спирачен маркуч!провери след спиране дали са еднакво топли колелетата.ако предно ляво е по-топло,значи ти задържа апарата.или от водачите,или от маркуча
                      ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

И аз бях така - предно дясно и задно ляво ми задържаха, отпред се оказа маркуч, отзад апарат а наскоро и задно дясно почна да не спира сега очаквам и предно ляво да почне да прави мизерии
                        Иначе и аз първия път преди да сменя апарата си мислех че педала ми е нормален но после разбрах как трябва да е
                        Last edited by Tedo; d.m.y г., 13:59.
                        Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

бях на стенд току що спират добре, но лявото спира повече с малко, дясното малко закъснява, но в края на седмицата почваме маркучи и итн....

Comment

ако е маркуч при натискане на спирачката апарата ще задържа.......казвам от личен опит
                            Alfa 155 1.9TD '97 EX
                            Alfa 166 2.4 JTD EX
                            Alfa 156 2.4 JTD

Comment

мисля, тоест надявам се И отпред да са маркучи защото отзад със сигурност трябва да ги сменя защото едното точило с по ниска скорост като натисна спирачка и я пусна лекичко привива така скрибуца ... със сигурност задържа малко

Comment

Working...
                              X